Previous |  Up |  Next

Article

Summary:
Tento článek se věnuje popisu nových vlastností webové aplikace TeXonWeb. Jedná se především o přechod na kódování UTF8 a začlenění překladače XeTeX a XeLaTeX. V článku jsou také diskutovány vlastnosti, které jsou v současnosti ve stádiu vývoje a které budou implementovány v dohledné době. Mezi tyto funkce patří verzování dokumentů, integrace cloudových služeb a další funkce, které by měly zpříjemnit a usnadnit tvorbu TeXových dokumentů uživatelům aplikace TeXonWeb, tedy především uživatelům s TeXem začínajícím.
Summary:
This article describes new features of the web application TeXonWeb. This is mainly switch to UTF8 encoding and XeTeX and XeLaTeX integration. In the article are also discussed features being developed at this time and being prepared in the near future. These functions include for example document versioning, cloud integration and other functions which should enrich and facilitate the creation of TeX documents to TeXonWeb users, mainly TeX beginners.
References:
[1] Klang, Marian: Tvorba stylu pro sazbu tabulek v systému TeX/LaTeX. (Diplomová práce.) Brno : Mendelova univerzita, 2011.
[2] Talandová, Petra: Přístupy ve zpracování tabulek v systémech DTP. (Diplomová práce.) Brno : Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2006.
Partner of
EuDML logo