Previous |  Up |  Next

Article

Full entry | Fulltext not available (moving wall 12 months)      Feedback
Summary:
Matematické soutěže mohou být zajímavým a účinným nástrojem, jak zvýšit zájem studentů o matematiku. Celkem představíme 35 matematických soutěží, které jsou v tuto chvíli dostupné pro žáky a studenty základních a středních škol. V tomto článku je uvedeno 14 matematických soutěží určených žákům 2. stupně ZŠ. Toto je druhá část ze série článků pojednávajících o matematických soutěžích.
Summary:
Mathematical competitions can be a very useful tool for increasing interest in mathematics among pupils and students. In a series of papers we present a list and a description of 35 mathematical competitions that are currently available for primary and secondary school students. In this article, we present 14 of them, that are intended for lower secondary school students.
References:
[1] Plchová, G.: Popularizace matematiky. (2021). [Diplomová práce, Masarykova univerzita]. https://is.muni.cz/th/mluxy/
[2] MŠMT: Informativní seznam soutěží a přehlídek Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro školní rok 2021/2022. (2021). https://www.msmt.cz/mladez/informativni-seznam-soutezi-a-prehlidek-ministerstva
[3] Žárská, G.: Jak pracovat s týmovými soutěžemi v matematice?. (2023). In N. Vondrová (Ed.), Dva dny s didaktikou matematiky 2023 (s. 215-224). Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta.
[4] Žárská, G., Zemánek, P.: Matematické soutěže pohledem učitelů. (2023). Učitel matematiky, 31(3), 199-216.
Partner of
EuDML logo